Dirigenten


Gabriëla Lukassen ble uteksaminert fra Statens konservatorium i Maastricht med piano som pedagogisk hovedfag. Hun tok bifag i korledelse, arrangering og jazz historie. I tillegg tok hun sangtimer på konservatorium.
Hun har vært dirigent i det Nederlandske blandakoret ‘Du Vallend Bladren’.

I Norge har hun dirigert vokalensemblet ‘GALA’, blandakoret Hitterklang og per i dag dirigerer hun og er kunstnerisk leder i sangkoret HARMUNDI: ett av de to internasjonale korene i Norge, med sangere fra 12 nasjonaliteter.

Hun nådde semifinalen på Leids Cabaret-festivalen og tok på Amsterdams Kleinkunstfestival en delt andreplass. I 2001 vant Gabriëla ‘Martin van Dijk’-prisen for ekstraordinært multi-musikk talent, 
initiert av musikkteaterpianisten Martin van Dijk, som døde i 2016.

I Norge, hvor Gabriëla bor siden 2005, er hun pianopedagog, sanglærer/coach og prosjektansvarlig på Frøya Kulturskole. Hun var kunstnerisk leder i et av de største prosjekter Frøya kulturskole har vært med på: FLERE FARGER FRØYA, med nyskapende metodikk for hele Sistranda skole og tett samarbeid med Frode Fjellheim, Snorre Bjerck, og selveste stifterne i FARGESPILL, Ole Hamre og Sissel Saue.

I 2015 gjennomførte hun en fordypningsstudium (30 studiepoeng) i ensemble ledelse, ved Bodil Egseth, NTNU i Trondheim. I år studerer hun komposisjon og arrangering ved Odd Johan Overøye, Henning Sommerro og Ellen Lindquist.

Gabriëla har samarbeidet i ulike anledninger med Trondheimsolistene, som hun har vært involvert i som sangsolist, komponist og dirigent.
Cracow Youth Chamber Orchestra spilte også et stykke av henne da de besøkte Frøya under sin skandinaviske turne i 2014. Hennes korverk IF ONE MAN, etter markeringen av angrepene 22. juli 2011, er utgitt av Norsk Musikkforlag.

Den 1. november 2020 blir det urfremføring av hennes korverk for blandakor ‘Oceaan van Muzen’, ved Helmonds Vocaal Ensemble som skal dedikere sitt musikkår til Nederlandske komponister, blant dem Hendrik Andriessen og Andries Clement.

Gabriëla er glad i iherdige mennesker med positive gjerninger som bygger lokalsamfunnet med overblikk. Ellers er hun ekstremt glad i å se på skihopp.